EstelaniaGirona

 

El dissabte 22 de Març, Fira Estelània celebrarà la seva 16a edició a Girona

 Pel que fa a la 16a edició d’Estelània, la ubicació de la fira serà a la Plaça Independència. Estelània tindrà més de 20 expositors que abastaran un gran ventall de productes independentistes (samarretes, ceràmica, fundes de casc, polseres, joies, carnets, etc). Estelània es celebrarà el dissabte 22 de Març, i l’horari de la fira serà de 10 a 21:00 h.

S’organitzen diferents activitats:

  •  9h – Sortida de la Pedalada amb BTT organitzada per PEDALEM PER LA INDEPENDÈNCIA a la Plaça Independència 
  • 11h – Inauguració de la XVI Estelània per Quim Vila 
  • 11.30h -Espectacle infantil amb cançons a càrrec de Jordi Tonietti i arribada de la Pedalada 
  • 12.30h – Actuació de Quim Vila amb “Algun altre suggeriment resolutiu i coherent que no sigui un estat independent?”
  • 13.30h – Presentació per Lluís Solà del seu llibre “De Gamper a Cruyff

 

  • 17.30h – Presentació per Antonio Baños del seu llibre “La rebel·lió catalana
  • 18h – Presentació per David de Montserrat del seu llibre “Lliures o morts
  • 19.30h – Actuació de Santi Arisa amb les cançons del seu disc Ara i amb la col.laboració d'”Alter Six” i la Coral “Veus del Bruguera”

20.30h – Encesa de l’Estelada d’espelmes amb espelmes de colors per Estelada de llum

 

UNA FIRA AMB ÀNIMA !

Estelània, la primera fira dedicada a tot tipus de productes independentistes (on també s’inclou gastronomia, llibres, artesania, entre d’altres);  també té un caire participatiu, festiu i reivindicatiu, ja que uneix en un únic  espai totes les entitats i associacions, projectes, artesans i empreses involucrades en el moviment independentista.

El nom de la fira prové de la composició de les paraules ” estelada ” i ” miscel·lània” ( perquè vol ser una miscel·lània d’entitats, projectes i productes catalans). A més el sufix  ” -ania” significa ” terra de ” en llatí. Estelània és una plataforma independentista que fomenta valors com diversitat, participació, barreja, espai obert, festa, diversió, compartir, varietat, suma.  Un dels objectius de la fira és aconseguir un espai on participin persones compromeses, amb una clara voluntat cultural i pedagògica, esdevenir un referent que faci costat i animi a tots els catalans a seguir endavant amb decisió per l’assoliment de l’Estat propi.

 

ESTELADES DE LLUM: A LES 21H IL·LUMINAREM GIRONA!        www.esteladadellum.cat 

A Estelània li agrada molt tancar la jornada de la fira amb un acte emotiu: l’encesa d’espelmes. Aquesta activitat de fàcil execució llança un missatge clar i entenedor utilitzant la senzillesa d’una espelma amb tot el què ella representa: esperança, il·lusió, desig, petició, pau, continuïtat i llum a la foscor.

Les espelmes són catalanes, per tant, promou l’economia local i té una funció social, ja que l’empresa Ceres Roura ( fabricant figuerenc ) , dedicada a la fabricació i comercialització de tot tipus d’espelmes, col·labora amb la fundació de discapacitats Altem.

Les estelades d’espelmes tenen un gran èxit de participació a totes les ciutats i pobles que l’han portat a terme.

Durant el decurs de la fira, cada persona podrà “ apadrinar” una espelma per 1 euro a la carpa d’Estelada de llum.

Estelada de colors