DUES PEDALADES

Vine i participa de les dues pedalades populars que hem organitzat conjuntament amb el Diari El Punt Avui.
La Primera és per ciclistes ja iniciats en la btt i una mica preparats i la segona és per compartir amb la família.

PEDALADA POPULAR

Data: Diumenge 13 de juliol

Horari: de 08.00 h a 11:00 h

El punt de concentració per a la sortida és el Pavelló de Fontajau a les 08:00h del matí.
El recorregut és pujar al santuari dels Àngels per camins, anar cap a Sant Miquel i tornar cap al pavelló de Fontajau on ja ens esperaran per fer la segona pedalada familiar

PEDALADA FAMILIAR

Data: Diumenge 13 de juliol

Horari: de 11.00 h a 12.30 h

INSCRIU-TE GRATUÏTAMENT A:

logotip-elpuntavui-enllacos2

 

 

 

EDUARD SADURNÍ  FUNDADOR I ÀNIMA DE PEDALEM PER LA INDEPENDÈNCIA

“Si pedalem, res no ens podrà aturar com a país”

“Sumo dos projectes de vida: la salut i Catalunya. Anem de Barcelona a Brussel·les en bicicleta per internacionalitzar el procés”

Eduard Sadurní, a les escales de la Catedral de Girona, és un jardiner apassionat que ha fet de la salut i Catalunya un autèntic projecte de vida. Per celebrar que havia superat un càncer, va crear Pedalem per la Independència.
Què és Pedalem per la Independència?
Una entitat sense ànim de lucre que es basa en la il·lusió per la vida, que pretén incentivar els catalans a pedalar a favor del procés sobiranista perquè ens farà més bones persones.
Quan, com i per què neix?
Neix el 2013. Feia 10 anys que havia superat un càncer i tenia molt clar que volia celebrar-ho fent esport. I la millor opció era fer-ho trepitjant el país i portant l’estelada per tot el Principat. Així ajuntava dos projectes de vida: la salut i Catalunya. Si pedalem, empenyem, ens il·lusionem, treballem, ens entusiasmem i lluitem per la independència, no hi haurà res que pugui aturar aquest país. Volia fer entendre que, si tens un projecte i t’hi il·lusiones, no hi ha cap obstacle que et pugui aturar, encara que hagis de lluitar contra un càncer.
Quines activitats han organitzat?
La principal és la pedalada que vam fer l’any passat per les 41 comarques del Principat durant 41 dies, amb uns 250 ciclistes que s’anaven afegint en les diferents etapes. Vam començar a Girona el dia 1 d’agost i vam acabar el 10 de setembre al Palau de la Generalitat, després de recórrer tot el país. A més de pedalar, vam fer un munt d’activitats paral·leles a cada capital de comarca, on fèiem nit. Tot plegat va resultar una iniciativa popular, festiva, esportiva, cultural, reivindicativa, saludable, alegre i entusiasta. El 22 de març passat vam organitzar la Fira Estelània a Girona, en la qual va participar l’ANC muntant les taules de Signa un vot.
Ara organitzem aquesta pedalada familiar. Per què hi ha de venir, la gent?
És molt senzill: salut i Catalunya. Participant en la pedalada faran salut, tant des del punt de vista físic com mental, perquè coneixeran persones entusiastes, alegres i apassionades. Així es creen les complicitats necessàries per empènyer per un projecte en comú: Catalunya.
Quin projecte tenen entre mans?
En tenim més d’un, però el més gros és anar, aquest agost, de Barcelona a Brussel·les en bicicleta per ajudar a internacionalitzar el procés. Pedalarem durant 16 dies, per etapes. Estem treballant per acabar la ruta amb un acte institucional a Brussel·les amb els eurodiputats catalans. Les inscripcions encara estan obertes. Hem entrat la iniciativa al web català de www.totsuma.cat, de microfinançament, per qui hi vulgui col·laborar. I un altre projecte és que he escrit un llibre.
Un llibre?
Sí. Hi he dedicat l’hivern i ara estem treballant amb l’editorial per treure’l a finals d’agost. A partir de les vivències de la pedalada de l’any passat, he intentat fer un paral·lelisme entre l’actitud coratjosa que cal tenir per superar un càncer i l’actitud que ens cal, com a poble, per recuperar la llibertat.